Om LipFish

LipFish är ett svenskt klädmärke med ambitionen att göra roliga färgglada kläder och leksaker för barn upp till åtta års ålder.

Jag som startade LipFish 2006 heter Jenny Boije. Det började med några hemmasydda plagg och kramdjur på designmarknaden Street vid Hornstull i Stockholm. Där såg jag hur glada alla verkade bli av det jag gjort. Samtidigt träffade jag för första gången min svenska agent som peppade mig till att starta eget. Jag registrerade ett handelsbolag, ordnade en småskalig tillverkning och gjorde en enkel hemsida. Tack vare den fick jag kontakt med människor från hela världen som gillade LipFish-stilen och som också ville sälja mina produkter. 2007 omvandlade jag företaget till ett aktiebolag och från 2008 jobbar jag på heltid med LipFish. Det är det roligaste jag har gjort.

 

Hållbar produktion

Alla kläder tillverkas i Turkiet och leksakerna i Kina. All produktion av de ekologiska kläderna är enligt den mest kända standarden för ekologiska textilier. Producenten är certifierad, men eftersom LipFish inte har något eget certifikat så är det inget vi kan märka plaggen med. Fabriken där vi producerar är även certifierad enligt den mest kända standarden för bra arbetsvillkor.

Vi hade så klart önskat att all produktion hade varit ekologisk, men tyvärr är det inte möjligt i dagsläget på grund av prisbilden. Våra kläder är dock mycket hållbara när det kommer till användning. Ett plagg kan användas till minst tre barn och fortfarande se fint ut. Plaggen håller färg och form tvätt efter tvätt.